Украйна: В падането на МН-17 има руска намеса. Русия: Разследването е субективно

останки, самолет МН-17

В сряда Киев заяви, че нидерландското разследване за падането на полет МH-17 над контролираната от въстаниците източна част на Украйна доказва „прякото участие“ на Русия за смъртта на 298 души на борда, предаде АФП.

„Информацията още веднъж показва прякото участие на държавата агресор в свалянето на самолета“, отбеляза от украинското Министерство на външните работи.

Изводите на нидерландската прокуратура за катастрофата на „Боинг 777“ на малайзийските авиолинии над Донбас потвърждават, че разследването не е обективно и е политически пристрастно, заявиха от Министерството на външните работи на Русия, предаде ТАСС.

„Русия е разочарована от това, че ситуацията около разследването на катастрофата на „Боинг“ не се променя. Изводите на нидерландската прокуратура потвърждават това, че следствието е субективно и е политически пристрастно“, уточняват от ведомството.

От криминалното разследване за свалянето на полет MH-17 в сряда заявиха, че проучват 100 души, които може би са свързани с изстрелването на ракетата срещу самолета преди две години.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия