Украйна издава марка с рисунка на шуменска художничка

Пощенска марка с рисунката на 9-годишната Хрисияна Минчева от Шумен издава Украйна, след като малката талантливка спечели Гран-При от тамошния Международен детски конкурс "Марка на дружбата".

Украйна издава марка с рисунка на шуменска художничка

С творби в надпреварата са участвали 800 деца от девет държави с 2 415 рисунки. Хрисияна е нарисувала пристанище и моряк, който се качва на кораб, на който се вее и български флаг. Бабата на момиченцето много му разказвала за някогашната кореспонденция между деца, когато на мода са били писмата в пликове и така детето се запалило да участва.

Християна е възпитаничката на Арт-школата към Обединения детски комплекс в Шумен. В сряда тя получи наградата си от зам.кмета по образование на Шумен Найден Косев, а зам. областният управител Ширин Вели й връчи поздравително писмо от посланика на България в Украйна Красимир Минчев.

С рисунки на отличените участници в досегашните четири издания на конкурса са издадени пощенски марки в тираж 51 000 броя. Предстои да бъдат издадени марките и с творбите на наградените от петия конкурс.

На есен Хрисияна ще бъде трети клас в ОУ "Илия Р.Блъсков" в Шумен. Има и други награди от национални и международни конкурси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони