Украйна се кани да бойкотира Евро 2018

Украинецът Андрий Яценко (в червено) ще води отбора на страната си за турнира „Дан Колов – Никола Петров“. На тепиха в „Асикс Арена“ излизат над 500 състезатели от 32 държави.

Украинците разгневиха шефа на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович (Сърбия) заради намеренията си да бойкотират европейското в дагестанския град Каспийск (30 април – 6 май). Преди дни спортният министър Игор Жданов забрани с указ на състезателите да участват на турнири и първенства на територията на Русия. А разпореждането си мотивира с нарушения от Русия на кодекса на Световната антидопингова агенция (ВАДА). Преди това Украйна се присъедини и към страните, които обявиха бойкот на световната купа по биатлон в Тюмен (22-25 март). Двете страни са в остър политически конфликт.

“Сами си създават проблеми – отсече Лалович, който миналия месец влезе и в Изпълкома на МОК. - Ако Украйна не участва, заради нея няма да отменим шампионата. Разцепват борцовото семейство, недопустимо е! Ще видим как МОК ще реагира на казуса.“

Украинците обаче пристигат с пълни отбори при мъжете за турнира „Дан Колов – Никола Петров“ в „Асикс Арена“, бившата „Фестивална“. Схватките са от 22 до 25 март. Най-изявеният им състезател е Андрий Яценко, трети от последното световно при най-леките до 57 кг на свободния стил. За надпреварата пристига и отборът на Русия с най-титулувания си борец – олимпийския шампион от Рио 2016 Абдулрашид Садулаев (92 кг).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт