Украйна чака служебни загуби в квалификациите

Украйна може да загуби първите си 2 евроквалификации по служебен път заради Жуниор Мораес, бивш нападател на ЦСКА. Футболистът на „Шахтьор“ (Донецк) получи украински паспорт преди десетина дни. Веднага след това той взе участие в двубоите срещу Португалия (0:0) и Люксембург (1:2). Отборът воден от Андрий Шевченко може да загуби и четирите точки, които спечели до този момент, с които оглавява класирането в група „В“.

Мораес, който по произход е бразилец, не е живял изискващите се минимум 5 години в в Украйна, за да получи гражданство. На футболиста не му достигат 4 месеца. Нападателят играе в местния шампионат от 4,8 години. Причината на Мораес да не му стигат няколко месеца е фактът, че той игра в Китай през този период под наем от неговия „Шахтьор“.

"Според законите в страната, той е живял в продължение на пет години тук", каза Юрий Записотски, генерален секретар на украинската федерация.

Ако нарушението на правилата бъде потвърдено от УЕФА, на украинския национален отбор ще му бъдат присъдени служебни загуби в първите 2 евроквалификации, от което полза ще имат Люксембург и Португалия. Те ще получат служебно по 3 точки в своя актив.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят