Улично куче нахапало 11-годишно момиче на детска площадка

Снимка: Архив

Образувано е досъдебно производство за причиняване на телесна повреда

За пореден инцидент с бездомно куче, нападнало и нахапало дете на площадка, информират от полицията в Разград. Този път е пострадало 11-годишно момиче в град Кубрат. То било на детска площадка към 14,30 часа в понеделник, когато бездомно куче го нахапало по бедрото и задните части. Намесили се възрастни и отървали момичето, като прогонили кучето.

Пострадалото дете е било откарано във филиала на „Спешна помощ” в Кубрат, където обработили раните. Назначени са съответните процедури, които се правят при ухапване от улично животно. Детето е освободено за домашно лечение.

За инцидента са информирани полицията и прокуратурата.

По случая е започнато досъдебно производство.

Според наказателния кодекс, който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор и то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до 3 години или с пробация и с глоба до 5 000  лева.

Ако бъде потвърдено, че животното е безстопанствено, то тогава под отговорност трябва да бъде подведена общината или определените от нея лица, които отговарят за овладяване популацията на уличните кучета.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България