Ултраси с ножове в Билбао, сблъсъци между фенове във Франция

Неприятни инциденти помрачиха срещата между „Атлетик“ (Билбао) и „Олимпик“ (Марсилия) - 1:2 от 1/8-финала реванш в Лига Европа. Двама испански полицаи са пострадали, след като са били нападнати с ножове от фенове на гостите.

Първият инцидент се е разиграл преди началото на срещата, когато 57-годишен униформен служител опитал да въдвори ред при влизането на френските запалянковци на стадион „Сан Мамес“ и е бил наръган от развилнял се ултрас. За щастие не се е стигнало до фатален край след като униформения е бил откаран в местната болница, където състоянието му е стабилизирано.

Вторият инцидент е станал по време на мача, когато привърженик на гостите е атакувал стюард на стадиона. Охранителят се разминал само с леки порязвания по ръката.

И двамата нападатели са арестувани и отведени в местната полиция.

Инциденти имаше и във Франция. Там фенове на „Лион“ и ЦСКА (Москва) си спретнаха бой помежду си преди реванша на „Стад дьо Люмиер“. Френският вестник „Екип“ твърди, че сблъсъкът е бил стартиран от руските фенове, които провокирали местните ултраси.

Полицията е реагирала много бързо и е успяла да предотврати по-сериозен инцидент. За целта се е наложило използването на сълзотворен газ за разпръскване на развилнелите се агитки.

„По непотвърдена информация 100 ултраси на „Спартак“ са пристигнали да се бият рамо до рамо с тези на ЦСКА срещу местни запалянковци – пише „Екип“. - Общо руските хулигани бяха повече от 500 и държаха на крак цяла нощ полицията в Лион“.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят