УМБАЛ "Пловдив" с ново спешно отделение за 9,5 млн.лв.

УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив

Университетска болница "Пловдив" е на път да се сдобие с ново спешно отделение за 9,5 млн. лв., като мащабният проект за изграждането му вече е подаден в Министерството за здравеопазването и се чака обявяване на обществените поръчки. Новината съобщи директорът на УМБАЛ "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов.

Той уточни, че новото отделение за спешна медицина ще е на първия етаж на мястото на сегашния хранителен блок и ще разполага с най-модерна апаратура и 25 щатни медици.

Бившата Във вторник УМБАЛ "Пловдив" получи 25 легла от най-висок клас, които са дарени от Малтийския кръст със съдействието на посланика ни в Швейцария Меглена Плугчиева. Общата стойност на леглата е 50 000 лева и ще бъдат разпределени в отделенията на болницата с най-големи нужди.

1pl4001-2-vliavo-dimitar-6i6kov-vdjasno-georgi-jordanov

"Във време на финансова криза жестът на дарителите е особено ценен. Очакваме нови дарения", декларира шефът на урологичното отделение доц. д-р Димитър Шишков, с чието съдействие е доставено болничното оборудване. Доскорошният депутат от РБ подчерта, че не трябва да има политически интереси, когато става дума за държавно здравеопазване.

От ръководството на УМБАЛ "Пловдив" са категорични, че системата за пръстови отпечатъци пречи за бързото приемане на заболелите и електронната здравна карта е много по-добър вариант. "Едно чекиране отнема 25 минути. Купихме повече устройства, но когато случаите са спешни, става драматично. Лекарите гледат да спасят пациента и забравят за пръстовото чекиране на болния. През януари имахме няколко такива случая. Четирима пациенти, постъпили спешно в болницата, за които е нямало как да бъдат регистрирани преди операциите, ни струват 12 000 лв., които отказват да ни ги платят от Здравната каса", коментира директорът на УМБАЛ "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов.

Той допълни, че в момента болницата е препълнена с пациенти с остри дихателни проблеми, същата била картинката и през месец февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве