УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив: Христо Бонев е стабилен, контактен и адекватен след операцията!

Христо Бонев

Христо Бонев-Зума е вече стабилен, контактен и адекватен и дори може да се изправя от леглото в болничната стая в клиниката по кардиохирургия, съобщиха от УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. В неделя там 5-часова операция на сърцето претърпя футболната легенда и почетен президент на "Локомотив" (Пд) след тежък масивен инфаркт.

"Христо Бонев вече диша самостоятелно, а здравословното му състояние е стабилно. Той е напълно адекватен и контактен. Критичната първа нощ след операцията е преминала спокойно и без проблеми. Ако състоянието му продължи да се подобрява, контрапулсаторът (бел.авт. - така наречената помпа), който му беше поставен при операцията от проф. Генчо Начев, за да подобрява дейността на сърцето заедно с 2 байпаса, може да бъде махнат по-рано от очакваното", съобщиха от дежурния екип на Клиниката по кардиохирургия. Нейният шеф доц. д-р Заприн Въжев държи постоянна връзка с проф. Генчо Начев, който в четвъртък пак ще е в Пловдив и в Университетска болница "Свети Георги" за контролен преглед на своя ВИП-пациент.

Лично проф. Начев е оперирал Христо Бонев по изричната молба на семейството му. Съпругата Ема, двамата сина Божидар и Радостин и снахите на Зума изкараха в трепетно очакване цяла неделя на втория етаж в "Хирургиите" на "Пещерско шосе", но и в понеделник не бяха допуснати на свиждане до болничната му стая.

"Обещаха във вторник да ни пуснат да видим баща ми. За нас случилото се в неделя сутринта бе като гръм от ясно небе, тъй като той никога досега не е боледувал и не е имал никакви подобни оплаквания", заяви за "Труд" по-големият син на Зума Божидар Бонев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ