УМБАЛ "Свети Георги" пуска в експлоатация ултрамодерен ехокардиограф

Официално откриване и пускане в експлоатация на ултрамодерен високотехнологичен ехокардиограф ще направи на 19 декември (понеделник) в 11 часа клиниката по кардиология на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

"Апаратът е последен модел в своя клас General Electric Vivid E95 и до момента е единственият в България. Той ще се използва при трудни диагнози на пациенти със сърдечносъдови заболявания", обясни проф. д-р Федя Николов, началник на клиниката, и допълни, че още докато е бил в тренировъчен режим, ехокардиографът е помогнал за вземане на правилните решения при трудни диагнози.

Апаратът е закупен от Медицински университет, за да се използва за лечение на пациенти на УМБАЛ "Свети Георги" и за академично развитие на лекарите, голяма част от които са преподаватели във висшето училище.

"Науката и практиката в медицината вървят ръка за ръка, в този смисъл Университетска болница "Свети Георги" и МУ-Пловдив се развиват и усъвършенстват заедно: университетът обучава бъдещите лекари, но те стават професионалисти по време на работата си и специализациите в болницата", твърди проф. д-р Федя Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони