Умуват как да спрат кражбите от железниците

Снимка: Архив

НКЖИ работи съвместно с ромски организации, МВР и прокуратурата и всички държавни институции, за да контролира кражбите на елементи от железопътната инфраструктура. Тези практики вече дават резултат, но все още не са достатъчни за трайното решаване на проблема. Това заяви генералният директор на НКЖИ Милчо Ламбрев при участието си в национална конференция организирана от Националния център за развитие на ромите в България и Световната ромска организация.

От началото на годината до края на месец октомври 2016 г., кражбите от железопътната инфраструктура са на стойност около 1 500 000 лв. За цялата 2015 г. те са за близо 2 000 000 лв., но щетите за възстановяване са многократно по-големи от стойността на откраднатите материали. Точният размер не може да бъде изчислен.

„Радвам се, че по този проблем имаме постоянен диалог и успешно сътрудничество с представители на ромските организации, на които разчитаме в разясненията за изключителните опасности, които представляват тези кражби не само за хората, които ги извършват, но и за сигурността на жп транспорта като цяло. Използвам случая да ви благодаря за разбирането и съдействието ви за ограничаване на тези вандалски действия“ – каза в заключение инж. Ламбрев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България