Унгарец ни каза „Стоп“ в първия ден на борбата

Даниел Александров отпадна на 1/8-финал в категория до 75 кг на класическата борба. Националът опроверга на старта прогнозите, че е обречен в потока на смъртта в компанията на петима световни и европейски шампиони. С много мощ българинът вървя като танк срещу бившия №1 в света и Европа - арменеца Арсен Джулфалакян, сребърен от игрите Лондон 2012. Съдиите първо отдадоха реверанс на фаворита и от партер арменецът заработи 2 точки. Последва тоталната преса на национала над съперника, която не позволи на Джулфалакян да наложи коварния си стил. И в точния момент нашият ас, известният заради схватки с кървава превръзка у нас и като Рамбо, оправда прякора си. Показа сила и характер, за да реши спора с ефектно хвърляне за 3:2. И дори олимпийският, световен и европейски първенец Левон Джулфалакян, баща и треньор на Арсен, разпери безпомощно ръце в ъгъла на сина си след сензацията.

След час обаче ентусиазмът на Даниел беше охладен от 33-годишния славен ветеран Петер Бачи, № 1 в света и Европа,  следван в залата от „свита” от над 20  унгарски журналисти, очакващи от него титла. Българинът допусна 0:4, изнерви се, тръгна да рискува и... загуби за 2,50 мин. „Помогнаха“ и арбитрите, които при много спорна ситуация отсъдиха в полза на Бачи - 0:8.

Унгарецът продължи с успех над Мурсалиев (Азербайджан), но на полуфинала отстъпи след драма от бившия №1 на планетата Мадсен (Дания).

Така на игрите се стигна до повторение на финала в тази категория от световното Лас Вегас 2015. А тази развръзка не даде шанс на Даниел да търси в репешажите път към малкия финал.  И Рамбо, който свали 10 кг за категорията си, наистина може да съжалява, че нямаше лека ръка при жребия. Видя се, че неговата подготовка е на нивото през миналата година, когато стана първият българин медалист от европейски игри.

Така и след 9-ия ден България все още чака своето първо отличие от олимпиадата.

В турнира по борба сензация гръмна още в първия мач - олимпийският и 6-кратен световен шампион Сориян (Иран) беше елиминиран от Ота (Япония). Персиецът водеше 4:0, но загуби с 4:5, като 10 секунди преди сирената азиатецът го изхвърли извън тепиха върху... два от плазмените екрани.

На финалите - 59 кг Бореро (Куба) – Ота (Япония), 75 кг Власов (Русия) – Мадсен (Дания)

Снимка КОСТАДИН АНДОНОВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт