Унгария с нова кампания срещу миграцията

Акцията е под мотото „Вие също имате правото да знаете какво ви готви Брюксел!”

ЕК определи посланията като дезинформация

Унгарското правителство започна нова кампания срещу плановете на Брюксел за насърчаване на миграцията, които според Будапеща “заплашват унгарската сигурност”, съобщава “Политико”.

Основни действащи лица в акцията, обявена като информационна, са US милиардерът от унгарски произход Джордж Сорос и шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. “Вие също имате правото да знаете какво ви готви Брюксел!”, пише на плакати със снимките на Сорос и Юнкер.

“Те искат да въведат задължителни квоти за разселване на мигранти. Те искат да отслабят правото на държавите членки за защита на границите. Те ще облекчат имиграцията с визи за мигранти”, разясняват още плакатите, изработени по искане на правителството на Виктор Орбан. Акцията стартира в навечерието на предстоящите избори за Европарламент.

Говорител на Еврокомисията определи като дезинформация подетата от Будапеща кампания. Според него тя е основана на нелепа теория на конспирацията и е потресаващ отзвукът, който е предизвикала. “Няма конспирация - унгарците заслужават факти, а не измислици”, добави говорителят. И специално уточни, че не се предвижда въвеждането на хуманитарни визи за прием на мигранти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа