Унгарската прокуратура ще протестира присъдите на тримата българи и афганистанец за смъртта на 71 мигранти

Снимка: Архив

Прокуратурата в унгарския град Кечкемет обяви, че ще протестира 25-годишните присъди на четирима трафиканти на хора , трима от тях българи, причинили смърт от задушаване на 71 мигранти през август 2015 г. в хладилен камион в Унгария, предаде Франс прес.

"Присъдата не отразява в достатъчна степен условията но престъплението", каза пред съда в препълнената съдебна зала прокурор Габор Шмид, който в пледоарията си беше поискал доживотен затвор за четирима от организираната престъпна група.

Трафикантите натоварили мигрантите в Сърбия, до границата с Унгария, в хладилен камион и не реагирали на виковете им за помощ, когато започнали да се задушават на унгарска територия.

Афганистанският ръководител на престъпната група Самсур Лаху, на когото докладвали какво се случва, наредил на подчинените си да не спират, да не отварят камиона и ако хората в него умрат, да изоставят превозното средство в гора в Германия.

Адвокатите на четиримата, осъдени на първа инстанция за убийство, казаха, че ще обжалват наказанията и ще искат подзащитните им да бъдат оправдани по обвиненията в убийство и да бъдат съдени само за нелегален трафик на хора, предаде "Ройтерс".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа