Унгарци купиха новия проект на Белонога

Четири години след успеха на първия си самостоятелен албум „През очите на слънцето“, певицата Гергана Димитрова – Белонога е готова с втория си самостоятелен проект „През очите на земята“. Албумът събира 9 песни, вдъхновени от българския фолклор, но преплетени с чужди етно елементи.

„В този проект вдъхновението идва от традициите, от корена, от земята ни“, споделя самата Белонога за новото си предизвикателство.

Гергана Димитрова е и автор на по-голяма част от музиката в албума, в която вплита източни и келтски ритми. „Тази симбиоза е подсъзнателна, не е търсена умишлено и насила, а изниква, докато композирам, заради натрупването от слушането на много и различна музика през годините. Много хора не знаят, но келтите са тръгнали от нашите земи. Оттук те са разнесли по света и гайдата. Откъдето са минали – Франция, Италия, та до Великобритания, са пренесли този инструмент“, споделя Белонога.

Проектът е харесан и откупен от унгарския лейбъл NarRator.

За „През очите на земята“ Белонога отново влиза в тандем с Алекс Нушев, който е основният „виновник“ за аранжиментите на парчетата, както й в първия албум. На него са поверени още китарата и баса. За албума тя работи с едни от най-добрите музиканти - Костадин Генчев – кавал, който се включва и в написването на музиката и аранжиментите, Виолета Петкова - гъдулка, Петър Тодоров – перкусии, Росен Захариев-Роко – тромпет, Александър Селие, синът на откривателя на „Мистерията на българските гласове“ Марсел Селие - хенг дръм, Иван Цонков - тъпан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица