Уникален античен акведукт спъва ремонта на „Коматевско шосе” в Пловдив

Кметът Тотев призова жителите на крайния квартал да не блокират Околовръстното шосе на 3 септември

Уникален античен акведукт спъва и бави ремонта на „Коматевско шосе” в Пловдив и заради новите находки, на които постоянно се натъкват археолозите по протежение на трасето, вече никой не се наема с прогнози кога точно пътят, свързващ центъра на града под тепетата с крайния квартал ще бъде отворен за движение. Това стана ясно по време на традиционния седмичен брифинг на кмета Иван Тотев, който призова жителите на квартал „Коматево” да не блокират Околовръстното шосе на Пловдив на 3 септември, както планират .

„Щом булевардът бъде завършен и отворен, цялото това недоволство автоматично ще се изпари. Евентуални протести биха създали само допълнителни неудобства на още хиляди пловдивчани и просто няма никакъв смисъл от тях, защото всички ангажирани с ремонта на „Коматевско шосе” работят с възможно най-бързи темпове. Забавянето е заради уникалния античен акведукт от над 2,5 км, какъвто няма никъде другаде у нас, който трябваше да бъде проучен от археолозите, открили още и три нови населени места. На някои отсечки от шосето се наложи да чакаме по 4 месеца, докато археолозите приключат работа. От общината сме дали над 200 000 лв. за тези археологически разкопки. Жителите на квартала и живеещите от двете страни на „Коматевско шосе” ще са най-доволни след края на ремонта, тъй като цените на имотите им ще скочат драстично, ще си имат нова водопроводна мрежа и газификация освен асфалтиран път с велоалеи отстрани.

Всеки ремонт създава неудобства, но уверявам всички, че на „Коматевско шосе” се работи усилено и няма друга фирма на света, която може да приключи с ден по-рано реконструкцията на булеварда”, декларира кметът Тотев. Той допълни, че е наредил цялата налична техника на фирма „Щрабаг” да бъде съсредоточена на „Коматевско шосе” .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България