Уникален "звяр" за барабаниста на Iron Maiden

Хеви метъл и автокласика се срещат в специалния модел за Нико Макбрейн

23-3-6kol

Виртуозният барабанист Нико Макбрейн има не само привилегията да свири в легендарната хеви метъл банда Iron Maiden, но и да се вози в неповторим автомобил. Специално за него Jaguar изработи уникална лимузина XJ с многозначителното име Greatest Hits, с който компанията маркира половинвековния юбилей на модела.

23-2-6kol

Създаването на този „хит“ отне 3500 часа работа на специалистите от отдела по класически автомобили в Jaguar. Те са подменили над 4000 детайла на автентичния седан, произведен през 1984 г. Направени са мащабни модификации по външния вид, вътрешното оборудване, задвижващата система и ходовата част, за да угоди на всички капризи на Нико Макбрейн. Барабанистът на Iron Maiden е собственик на няколко коли Jaguar и е получил редкия шанс да превърне една от тях в своята мечта.

j-2

Използвани са възстановени части от неговия оригинален XJ. Редовият 6-цилиндров двигател с обем 4,2 л работи с три 2-инчови карбуратори SU от E-Type. В интериора класическият стил се съчетава с модерни удобства. Фурнирите по таблото са с цвета на любимия материал за малките барабани на Нико. Въртящите се бутони от обработен алуминий наподобяват копчетата за усилватели на китари. Педалите са взаимствани от комплект барабани на самия Макбрейн. Инсталиран е високотехнологичен сензорен екран, с който се управлява 1100-ватова аудио система с мощен и кристален саунд за любимите хеви метъл хитове на собственика.

23-4-6kol

Уникалният Jaguar XJ Greatest Hits е оборудван със съвременни технологии като LED фарове, старт бутон, USB портове, както и с 18-инчови телени джанти с гуми 235/45.

nicko4

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл