Уникална фотоизложба „Гостоприемство с история“ на Моста на влюбените по случай 15 години Hilton Sofia

Hilton представя неотразими дестинации и ключови моменти от историята си, както и важните за Hilton Sofia събития в подбрани арт фотоси

Изминаха петнадесет години откакто забележителният хотел Hilton отвори врати в България и се установи като първокласна локация за престой, бизнес срещи и събития в София. За да отпразнува своята годишнина, Hilton Sofia организира серия от петнадесет вълнуващи събития. Като едно от важните чествания в календара на хотела е фотоизложбата, озаглавена „Гостоприемство с история“, която бе открита на „Моста на влюбените“. Изложбата може да бъде разгледана от жителите и гостите на столицата до 14 ноември 2016 г.

Пешеходният мост, който свързва хотел Hilton Sofia с Националния дворец на културата, всъщност няма свое архитектурно име, но градската култура на София го определя като „Мостът на влюбените“. Като една от любимите туристически точки в столицата, често функционира като галерия на открито. Красиви фотографски изложби или тематични фестивали над интензивния градски трафик го превръщат в метафора на оживената градска култура.

Фото изложбата „Гостоприемство с история“ на Hilton Sofia, показва тридесет очарователни дестинации, с директни полети от София, илюстрирани с архитектурно значимите сгради на Hilton. Други петнадесет фотоса показват, значими за историята на Hilton открития и иновации, а останалите снимки са посветени на Hilton Sofia. Посетителите на изложбата ще могат да се доближат до наследството от история, завещано от Конард Хилтън, както и до любопитни факти и моменти от историята, чрез прочутите фотоси от стаята та Джон Ленън и Йоко Оно в Hilton Амстердам, написването на коледната класика „White Christmas” и информация за новата мобилна апликация на Hilton HHonors.

”Ние сме изключително горди, че благодарение на подкрепата на регионалния маркетинг отдел имаме честа да покажем в София видни дестинации на хотелите Hilton – от Рейкявик до Дубай и Тел Авив. Посетителите на изложбата ще научат още интересни факти. Например, че напитката Пина Колада, сладкишът Брауни и салатата „Уолдорф“ са създадени в хотелите на Hilton по света, както и че Hilton e първата верига, управляваща хотели по световните летища“, отбелязва Щефан Райтер, генерален директор на Hilton Sofia. “В допълнение, ние, Hilton Sofia, имаме редица специални поводи, с които да се похвалим, като празненствата за Октоберфест и моменти от събитието “Около света за един ден”. Фото-изложбата „Гостоприемство с история“, на Моста на влюбените, подчертава нашата традиция на добър домакин в София. Хотелът е известен с удобната си локация, невероятната гледка към столицата и безпрецедентното си гостоприемство“.

Също така любопитен факт е, че Фреди Меркюри пише CRAZY LITTLE THING CALLED LOVE, докато взима вана в един от апартаментите на Hilton Munich Park през 1979 г.,а през 1992 г. е заснет филмът „Бодигард“ с Уитни Хюстън и Кевин Костнър в The Fountainbleau Hilton. Още интересни факти могат да бъдат научени на изложбата „Гостоприемство с история“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес