Уникалният „Концерт на 8 рояла“ ще гостува през ноември във Велико Търново

Концерт без аналогия ще зарадва почитателите на класическата музика в България тази есен. За пръв път у нас, след грандиозния му успех в Германия, ще бъде реализиран проект с подобен мащаб. Организаторите гарантират едно изключително преживяване за публиката в София, Пловдив, Варна и Велико Търново. В Старата столица концертът ще бъде на 21 ноември в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

„Концерт на 8 рояла" е едно от закриващите събития в програмата на „Пловдив 2019" и ще обедини четирите града, достигнали финалния етап на надпреварата за европейска столица на културата. На осемте рояла ще свирят 16 изпълнители, а в един и същ момент музикалната хармония ще бъде сътворявана от 32 ръце. Пианистите са от осем различни държави: Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, България, Филипините.

Идеологът и създател на „Концерт на 8 рояла“ е българин - проф. Томислав Байнов, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени. С реверанс към почитателите на класиката, диригентът и музикантите са подготвили вълнуващо емоционално пътуване с композициите на Карл Орф, Джоакино Росини, Карл Черни, Рихард Вагнер, Дариу̀с Мийо̀, Джордж Гершуин и други.

"Убедени сме, че „Концерт на 8 рояла е събитие с голяма културна значимост, което ще предизвика сериозен интерес и отзвук в медиите, почитателите на класическата музика и цялата ни културната общественост", споделят от организаторите на събитията от „Класик Стейдж Ентъртейнмънт“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони