Уникално кулинарно приключение в Леонардо Банско

Ако смятате, че познавате истинския вкус на италианската храна - добре, няма да спорим, вие си знаете. Все пак обаче е добре да сверите "кулинарния си часовник" с италиански ресторант Леонардо в Банско, за да сте сигурни, че нямате грешка. Ако ли пък не познавате истинската италианска храна, посетете италиански ресторант Леонардо за да й станете ревностни почитатели.

В Леонардо всичко е автентично. Рецептите, по които се приготвят ястията в този луксозен ресторант в Банско, са напълно оригинални. Подбрани са и традиционни за дадените региони на Италия, и характерни за страната национални блюда. Националните ястия са се наложили през годините, съчетавайки обичайни за различните региони готварски практики, а някои регионални блюда са се разпространили в различни варианти.

Италианската кухня води началото си още от в IV век пр. Христа! А всеки регионален специалитет има своите уникални съставки, подправки, пропорции, начин на приготвяне. Съчетаването им, проверено и наложило се през вековете в различни национални ястия, е довело до неповторим, уникален вкус. Италианската храна днес е много популярна по цял свят и на много места просто я имитират, с което подвеждат клиентите.

Да вземем всеизвестната пица. Италия е приела специален закон за истинската италианска пица - какви продукти да се използват, пропорции на съставките начин на приготвяне. Такава правна защита с контролиран и гарантиран произход е потърсена например и за някои сирена, и видове вино.

leonardo_02В "Леонардо"  рецептите са автентични и се спазват стриктно. За това следи и гарантира шеф Гани Павлов. Завършил италианската кулинарна академия в Тоскана, вече над 15 години вече професионално се занимава с готварство. Специализиран е в национална и Средиземноморска кухня. Професионалният път на шеф Павлов като главен готвач минава през първокласни ресторанти с изискани клиенти, където всеки компромис или недоглеждане може да е фатален за кариерата в елитния бранш.

Затова в Леонардо не се правят никакви отклонения в изискванията. В този престижен ресторант в Банско се използват само оригинални италиански продукти и свежи, висококачествени съставки, доставяни от фирми, доказали се от много години на пазара. Освен това има и барбекю JOSPER, с доказани еко продукти.

Разбира се, в Леонардо знаят, че за един ресторант освен храната, е важна и атмосферата. В този ресторант в Банско ще се потопите в романтика и средиземноморски разкош, гарантирани от конфортните маси и столове сред свежа зеленина, простор, светлина, дискретни аромати, приятна фонова музика и уют. В интериора на Леонардо дори цветовете са подбрани и съчетани, за да въздействат - успокояващо и в същото време да създават приповдигнато настроение.

За обслужването в този луксозен ресторант се разбира от само себе си. Тук освен задължителното за бранша обучение, персоналът минава и курсове с психолози - за разчитане на клиентското поведение и желанията на гостите. Приятно ще се изненадате как сервитьорите се появяват точно когато ви трябват и са вещи консултанти за избора ви от богатото, разнообразно  меню.

И накрая - италиански ресторант Леонардо работи през цялата година, има 65 места и е част от аквакомплекса към Апартхотел Лъки Банско & СПА. Така че неповторимото кулинарно приключение може да съчетаете с чудесна почивка и през зимата, и през лятото.

Ако сте ценители на оригиналната италианска кухня, вече знаете - италиански ресторант Леонардо в Банско!

https://youtu.be/M4KWnETQY8E

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме