"Уорнър брос" разработва нова версия на "Матрицата"

Холивудската киностудия "Уорнър брос" обмисля идеята да направи римейк на "Матрицата", съобщи "Холивуд рипортър".

Форматът на бъдещия проект още не е ясен. Преговори за написването на сценария се водят със Зак Пен, известен с работата си над лентите "Отмъстителите" и "Х-мен: Последният сблъсък".

В качеството на претендент за главната роля се споменава актьорът Майкъл Бакари Джордан.

Братята Уашовски, които са режисьори на "Матрицата" вероятно няма участват в подготовката на римейка. Поне към момента няма информация филмовият тандем, превърнал се в сестри Уашовски, след като и двамата се подложиха на операция за смяна на пола, да е обявил, че ще се включи в проекта.

Идеята за продължаването на поредицата е на Джоел Силвър, продуцент на оригиналната трилогия. Той продаде авторските си права на студията през 2012 г. за 30 млн. долара. "Уорнър брос" с предпазливост се отнасят към евентуалното му участие в проекта, като имат предвид сложните отношения между него и тандема Уашовски.

Първоначално е обсъждано да се направи сериал по филма, но от компанията са предпочели да заложат на пълнометражната версия в опит да последват модела на "Дисни", които направиха филм от поредицата "Междузвездни войни", който обаче не беше част от оригиналния сценарий на сагата. Като пример се посочва евентуалното създаване на филм за живота на друг герой от "Матрицата" - Морфей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино