Управата на Свищов уличи съветник в ощетяване на общината

В стремежа си да развива частен бизнес, общинският съветник от Коалиция "За Свищов" Бойко Александров, години наред е ощетявал финансово, както общинската хазна, така и детски градини. Това обявиха публично в понеделник от Общинската администрация в крайдунавския град.

През март със заповед на кмета на Свищов Генчо Генчев била назначена комисия, която извършила проверка на инсталираните в града автомати за кафе. При инспекцията било установено, че в детските градини "Радост", "Васил Левски" и "Калина Малина" има монтирани кафе автомати на фирмата на Бойко Александров. И в трите забавачки машините били поставени още през март 2012 година.

"От тогава, до момента на проверката Бойко Александров изобщо не е плащал наем за действащите автомати. Освен това разходът за ел. енергия е бил за сметка на детските заведения. Една такава машина месечно харчи по 30-50 лева ток", обясниха от кметството в Свищов.

От общинската управа допълниха, че в същото време Бойко Александров си е прибирал печалбата, събрана от консумираните в съответните детски градини кафе, чай и други топли напитки.

"Освен в тези детски градини, бе установено, че по същия начин кафе автомати на Александров  са разположени във фоайето на Община Свищов и в сградата на "Финансов отдел". За тях общинският съветник не е плащал, тъй като липсва договор за наем. Не е покривал и изразходената от машините ел.енергия, но е прибирал печалбата от топлите напитки. Работата по изясняване на случая продължава", информираха още от кметството.

Репортер на "Труд" потърси за коментар местния парламентарист. Бойко Александров не отрече, че негови кафе-машини са инсталирани и работят без наем в детски заведения. "Преди 4 г. се договорихме с директорите на детските градини за автоматите да се ползват от персонала без наем, но срещу преференциални цени на кафето от 20 ст. Една машина консумира месечно ток от 7-10 лева. Ако настояват от общината, ще демонтирам машините", каза Александров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България