Управителят на Онкоболницата в Благоевград подаде оставка

Управителят на Онкологичната болница в Благоевград д-р Георги Георгиев подаде оставка заради липсата на диалог с Общината, която е принципал на лечебното заведение.

Договорът на д-р Георги Георгиев за управление на Онкологичната болница изтече през ноември миналата година, но с решение на Общинския съвет той беше удължен само с шест месеца. Отношенията между управителя на болницата и общинското ръководство бяха поставени на изпитание, когато при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура през октомври миналата година беше задържан един от фармацевтите на болничната аптека за участие в престъпна схема за продажба на скъпи лекарства.

Два месеца преди да изтече удълженият му договор д-р Георгиев е уведомил писмено кмета на Благоевград, че подава оставка "по лични причини". Пред БНР д-р Георгиев поясни: "Виждайки, че няма диалог между мен и собственика на болницата, мисля, че най-правилното решение е да се оттегля, за да може да бъде избран друг човек за управител, който, надявам се да има възможност да води този диалог".

На въпрос дали ще остане на работа в Онкологичната болница, тъй като е единственият патоанатом в Югозападна България, д-р Георгиев отговори: "Това вече е въпрос по-скоро на новия управител дали ще ми предложи работа или не".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България