Ураганът "Умберто" остави без ток 22 000 домакинства и предприятия без ток на Бермудите

Повече от 22 000 домакинства и предприятия останаха без ток на Бермудските острови заради урагана "Умберто", предаде Ройтерс. Агенцията се позова на данни, разпространени от местната електрическата компания.

Освен тази буря, в Съединените щати наблюдават още няколко подобни природни явления.

Окото на "Умберто", който в момента е буря от трета категория, се приближава към разположения в Атлантическия океан архипелаг. Заради силните му ветрове, властите на Бермудските острови наредиха затваряне на училища, клиники и учреждения, допълват от агенцията.

По-рано друго природно бедствие - тропическата депресия "Имелда" достигна щата Тексас, като донесе със себе си лошо време и пороен дъжд. Очаква се природното явление да са задържи над района през следващите дни. Заради опасност от наводнения в източната част на щата, властите издадоха предупреждение. Под наблюдение поради тази причина са поставени брега на Тексас, столицата на щата Хюстън, както и части от югозападна Луизиана.

От Националния център за ураганите на Съединените щати наблюдават още няколко бури. Това са тропическите бури Джери, Лорена, Марио и Кико. Последната в момента се образува в Тихия океан на около 1500 км от Калифорния, докато първата - "Джери", е в североизточната част на Карибско море и скоро се очаква да се превърне в ураган. Такива са и прогнозите за "Лорена" и "Марио", който в момента увеличат силата си край бреговете на Мексико.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка