Ураган изплаши Банско преди Световната купа

Истински ураган над Банско заплаши провеждането на Световната купа за жени този уикенд. Силният вятър със скорост 120 км/ч стана причина за отлагането на единствената тренировка за спускане, която е задължителна, за да има старт в най-скоростната дисциплина в алпийските ски. За късмет времето скоро утихна и сесията започна с леко закъснение, но пък от истинския старт на 2415 м надморска височина, вместо от резервния, какъвто вариант имаше.

Неособено известната Йохана Хелен (Швейария) беше най-бърза под връх Тодорка като преодоля 2404-метровата дистанция до Бъндеришка поляна (1615 м надморска височина) за 1:30,69 мин. Само на 1 десета след нея остана Федерика Бриньоне (Италия). Трето време даде Тамара Типлер (Австрия, +0,15 сек), а останалите бяха с над секунда по-бавни. Все пак прилична скорост показа суперзвездата Микаела Шифрин (САЩ), чиято сила иначе е в техничните дисциплини. Тя завърши 4-а на 1,08 сек и на 6 стотни пред доминаторката на дългите ски в последните два сезона София Годжа (Италия).

В тренировката се пуснаха 51 от 52 състезателки и така получиха право да стартират в двете спускания днес и утре, като първото заменя отложеното от Вал д'Изер.

Стартът е днес от 10,45 часа.

Чакат Стефка Костадинова и шефа на МВР

Председателят на БОК Стефка Костадинова се очаква да пристигне в Банско за стартовете от Световната купа при жените. Освен световната рекордьорка в скока на височина, на събитието са поканени министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният секретар на ведомството Ивайло Иванов,спортният министър Красен Кралев и други.

От тази сутрин влиза в сила и заповедта за временна организация на движението в курорта, която ограничава достъпа с автомобили от кръстовището на ул. „Пирин“ и „Найден Геров“.

В Кицбюел

Само една жертва на „Щрайф“

Страховитата писта „Щрайф“ взе само една жертва в тренировката за спускане преди най-очаквания уикенд за сезона в Световната купа в Кицбюел (Австрия). Асът на домакините Винсент Крийхмайр се оплете в мрежите и имаше нужда от чужда помощ да се измъкне, но се размина без контузии. А на-бърз беше Йоан Клари (Франция), който остави на 55 стотни Александер Аамод Килде (Норвегия) и на 0,60 секунди Матиас Майер (Австрия). Днес е супер-Г, а спускането е утре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт