Условна присъда за граничар, возил нелегални мигранти

ГКПП Лесово

Скрил иракчани под чувал с тоалетна хартия

Граничен полицай от ГКПП-Лесово получи едва една година условна за превоз на нелегални мигранти. Присъдата бе произнесена от районния съд в Елхово.

Водачът на служебно куче Георги Иванов (37 г.) извършил престъплението на 23 май 2015 г. Привечер той и съпругата му се връщали от Турция с колата им “Ауди”. Малко преди границата с България в автомобила им се качили мъж и жена от Ирак. Според прокуратурата той им помогнал, като свалил задните седалки, за да се настанят там чужденците. След това ги покрил с листове за изолация, а върху тях положил чувал с тоалетна хартия. Така ги скрил. На пункта граничарят се възползвал от добрите си колегиални отношения с униформените и успял да премине без да бъде проверен. Друг граничар обаче се усъмнил и помолил Иванов да спре и да окаже паспорта си. Той обаче натиснал педала на газта и напуснал пункта. След 6 километра бил спрян и задържан от спецченгета от “Вътрешна сигурност” към МВР.

Районният съд наложил на граничаря и глоба от 1000 лева, както и отнемане на половината от автомобила, с който били превозени мигрантите. Присъдата може да бъде обжалвана пред окръжния съд в Ямбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право