Условна присъда за измамник, измъкнал 24 180 лв. за месец от жертвите си

Снимка: Архив

Три години затвор, отложени за срок от пет години е наказанието за телефонен измамник, успял само за месец да измъкне от жертвите си солидната сума от 24 180 лв. Решението е на Районен съд Велико Търново и подлежи на протест в двуседмичен срок.

Х.В.К. действал на територията на Великотърновска област през октомври миналата година. Първата си жертва измамил, че е служител от магазин за бяла техника, на когото трябва да предаде парична сума като капаро на поръчани от неин братовчед радиатори и с това й причинил имотна вреда в размер на 6 000 лева. Вторият пострадал също броил пари за радиатори – 3 000 лв. Само за ден една и съща жертва паднала два пъти в капана на мошеника – Х.В.К. се представил по телефона за служител от полицията и поискал съдействие за залавянето на измамници, като за целта жената трябвало да хвърли от терасата си 2 000 лева. Малко по-късно жената хвърлила още 720 лв. След три дни, по същата схема „изгоряла” поредна жертва – този път с 5 000 лв. Схемата „капаро за техника” донесла на мошеника още 1 450 лв. от друг потърпевш, както и 5 010 лв. от измамена баба, повярвала, че капарира радиатори за внука си. 1 000 лв. дала друга възрастна жена, измамена по схемата „пари за операция на близък”.

Така, само в продължение на по-малко от месец телефонният измамник присвоил над 24 000 лв., които Районният съд е постановил да възстанови на жертвите си заедно със законната лихва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право