Условна присъда за кърваво нападение над млад фермер

С условна присъда при съкратеното съдебно следствие се отърва извършител на кърваво нападение над млад фермер, което по чудо не завърши с фатални последици. Районният съд в Котел одобри споразумението между обвиняемия Х.Б. и прокуратурата и му наложи наказание от 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок за това, е със селскостопанска коса е срязал артериите и мускулите на дясната ръка и мускулите на пръстите на пострадалия – съобщиха от съда.

Осъденият е част от големия ромски клан Борисовите, известен в целия регион с кражбите си. На 19 юли м.г. шестима мъже от фамилията пристигнали с каруца в Медвен. Носели коса и брадва. На входа на селото възникнал скандал между тях и 34-годишния животновъд М.Р.  Неканените „гости” заплашили фермера. Х.Б. му налетял с косата. Замахнал към главата му. За да се предпази, стопанинът вдигнал ръка. Острието се забило и срязало дълбоко тъканите и кръвоносните съдове на ръката му. Шурнала обилно кръв. Нападателят и роднините му избягали с каруцата. На помощ на пострадалия се притекъл случаен минувач. Раненият бил откаран по спешност, с кръвозагуба в областната болница в Сливен. Лекарите успели да спасят живота му.

За причиняване на средна телесна повреда с разстройство на здравето, временно опасно за живота, законът предвижда до 6 години затвор. Неграмотният, безработен и неосъждан Х.Б. признал фактите в обвинителния акт, наказанието му било наложено по съкратеното съдебно следствие.  Определението е окончателно, не подлежи на обжалване и протест. Посеченият фермер има право да предяви граждански иск в друго производство за причинените му неимуществени вреди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България