Условна присъда за майката, хвърлила новороденото си бебе във "Водното огледало" в Кърджали

28-годишната Джеврие Христова, която хвърли новороденото си бебе във Водното огледало в Кърджали, бе призната за виновна от Районния съд в Кърджали, но получи условна присъда от 16 месеца "лишаване от свобода", чието изтърпяване обаче бе отложено с изпитателен срок от 3 години, предаде dir.bg.

В съдебната зала подсъдимата се появи с преводач, защото трудно говори български език. Тя се призна за виновна и наказанието й бе намалено с една трета, както е по закон. Христова бе обвинена за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него, като предвиденото в Наказателния кодекс наказание е до 3 години затвор.

На 18 декември 2018 г. Джеврие потърсила лекарска помощ, след като родила в района на Водното огледало. Неизвестната съдба на бебето вдигна полицията на крак и започна претърсване на коритото на реката, което бе източено. На 19 декември униформените служители на реда и пожарникари откриха трупа на новородено момченце в централната част на Водното огледало.

Младата жена бе задържана, а ДНК експертизите доказаха, че именно тя е майка на умъртвеното дете. Според разследващите, жената е изхвърлила веднага след раждането бебето си във водите на реката, в района на пасарелката. Тялото било поставено в найлонова торба. Преди това жената закупила ръкавици.

Това е било седмо раждане за 28-годишната жена. До последно тя криела бременността си, поради факта, че мъжът й бил в затвора и това ще породи съмнение относно бащинството. Според запознати пък, Джеврие била бременна от друг, близък на семейството мъж. Тя казвала на роднините си, че имала тумор в стомаха.

"Съжалявам за извършеното. Искам условна присъда, за да се върна при децата си", заяви пред съда Джеврие, която има 5 живи деца.

Две от тях обаче са дадени за отглеждане в приемно семейство, за другите три пък грижи полагала свекърва й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право