Условна присъда за момче, наръгало с нож съученик

16-годишният Даниал Бейкверди призна вината си и делото приключи за няколко часа. Снимка: Булфото

Прокуратурата с протест, настоява за ефективно наказание

16-годишният Даниал Бейкверди, който намушка с нож своя съученик и връстник Кристиян Сотиров в столичния квартал “Надежда” миналата година, получи условна присъда. Това реши Софийският градски съд.

Процесът приключи по съкратената процедура за няколко часа, след като непълнолетното момче призна вината си. Бейкверди е роден в България, но е от ирански произход. След престъплението той се оплака, че често бил тормозен от своя съученик с хомофобски колажи в социалните мрежи, както и че е бил нападан с думи от него и затова решил да отмъсти. Обвинението срещу Даниал бе за опит за убийство и първоначално той бе задържан под стража, но се оплаква, че бил тормозен от съкилийниците си и съдът го пусна на втория месец.

Бейкверди получи две години условно с три години изпитателен срок, а мярката му за неотклонение беше променена. Той вече няма да е под надзор на инспектор, а само на родителите си.

Присъдата на ученика не е окончателна, а прокуратурата обяви, че ще внесе протест в Софийския апелативен съд с искане за ефективно наказание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право