Условна присъда за мъж мамил по интернет

Районният съд във Велико Търново постанови 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за 21-годишен мъж, извършил измама с предлагана стока по интернет. Наказанието е отредено след внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районната прокуратура в старата столица.

Меджит Р. е признат за виновен и е осъден за това, че в периода 12 - 14 ноември миналата година във Велико Търново излъгал Момчил Н., че ще му продаде и изпрати по куриерска фирма процесор за сумата от 190 лева. Вместо уговорения модел, той му пласирал друг вид процесор с пазарна стойност 15 лева.

Пострадалият мъж работел като сервизен техник и имал заявка за компютърен процесор за ремонт на настолен компютър. Новата част от този модел струвал около 600 лева, поради което го потърсил в интернет. В сайт намерил да се продава такъв модел втора употреба от профила на лице с име „Асенов”. В обявата имало публикувана снимка на процесора. Пострадалият се свързал с продавача и се разбрали да му изпрати процесора по куриерска фирма, като поискал пратката да бъде с опция за преглед, но продавачът отказал.

Пратката била доставена, за което техникът заплатил 203 лева. След като отворил пакета установил, че изпратеният процесор не е поръчания от него модел.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право