Условна присъда за прекурсори, наркотици, управление без книжка на нерегистриран мотопед

Сливенецът П.Й. получи условна присъда от 2 г. и 8 м., с изпитателен срок от три години и половина по пет обвинения, съобщиха от Окръжния съд в Сливен.

На 5 септември м.г. той е бил заловен да управлява мотопед в едногодишния срок на наложеното му административно наказание за шофиране на книжка. На това отгоре мотопедът не бил регистриран по надлежния ред. При последвали процесуално-следствени действия в частен имот били открити открити прекурсори и материали за производство на метаамфетамин: 1,8 литра солна киселина, близо 7,5 литра смеси от органични разтворители, 0,7 литра фосфорна киселина, около 1,6 кг натриева основа, 65 гр. червен фосфор и 68 гр. йод. Намерени са незаконно държани коноп, хероин и метаамфетамин с общо тегло от близо 10 грама. Открити са и 25 патрона, калибър 7,65 мм, държани без разрешително.

Подсъдимият е с основно образование, женен, не работи, осъждан. Наказанието му е общо по петте обвинения. То е наложено по съкратеното съдебно следствие, след като П.Й. се възползвал от законовата възможност и признал фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, а размерът на присъдата е бил редуциран с една трета. Определението на съда е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право