Условна присъда за търновец, крал бикини от простора на студентки

Снимка: Архив

Фетишистът се споразумял с прокуратурата

Районният съд във Велико Търново постанови 9 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок за 38-годишен мъж, който 7 пъти прескачал тераса, за да краде бельото на студентки.

Задигнатите от простора на квартирата им бикини, сутиени и други, изброени в списък по съдебното дело, са оценени на 400 лева.

След като бил задържан, фетишистът възстановил откраднатото бельо, но то било негодно за употреба.

Разследването е установило, че всичко е започнало през септември 2018 г., когато за първи път двете студентки, които живеят на първия етаж, установили, че част от бикините им липсват. Първо помислили, че е шега и не подали сигнал в полицията. Това обаче се случило още няколко пъти, като дори бельо изчезнало от сушилника им в хола.

В нощта на 25 август миналата година вратата на терасата била отворена и младите жени чули шум и стъпки. Погледнали и видели мъжки крак да се прехвърля през парапета. Разкрещели се и побързали да затворят вратата. Малко по-късно той вече бил изчезнал, но те видели част от бельото си на тротоара.

Извикали полиция, но когато униформените дошли, бикините били изчезнали. Под терасата обаче открили две тротоарни плочки, с които мъжът си помагал да се покатери на балкона. Разследващите успели да установят кой е и го заловили.

Психиатрична експертиза е показала, че търновец още преди време е страдал от фетишизъм, с лека степен на слабоумие. Можел обаче да разбира какво върши, затова може да носи наказателна отговорност.

Той е сключил споразумение за условната присъда, която вече е влязла в сила. Мъжът ще трябва да плати разноските по делото в размер на 303 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право