Условна присъда за убит пийнал пешеходец

Снимка: Архив

Шофьорка, причинила по непредпазливост смъртта на внезапно излязъл пешеходец, получи условна присъда от Окръжния съд в Шумен. 2 години с 4-годишен изпитателен срок налагат магистратите на 31-годишната Р.И. Освен това я лишават за 2 г. от шофьорска книжка. Наказанието не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативен съд-Варна.

Водачката зад волана на "БМВ Х6" помете пешеходец по мръкнало на пътя Русе-Шумен-Варна на 12 август м.г. 50-годищният Пеню П. слязъл от друга кола, защото им се сторило, че край пътя някой маха за помощ и отишъл да провери в храстите. Възможно е да е удовлетворявал и физиологични нужди. Тогава колата, която се движела с 92,4 км/ч ударила мъжа и продължила. След половин час се върнала на мястото, където останала и русенската й регистрационна табела. Ако се е движела с 68 км/ч е можела да спре и избегне удара, изчислили са експерти.

От страна на пешеходеца, който е бил с 2,12 промила алкохол, също е констатирано съпричиняване. Шофьорката дължи 1 053 лв. деловодни разноски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право