Условна присъда за шофьор без книжка, заловен пиян и дрогиран

Снимка: Архив

43-годишен неграмотен и безработен шофьор бе изправен пред Районния съд в Котел за това, че на 29 декември м.г. е заловен да управлява лек автомобил "Сузуки" без да има книжка, на това отгоре - след употреба и на наркотици, и на алкохол. М.И. бил сред системните нарушители на Закона за движение по пътищата, заявиха от МВР.

При извършената пътна проверка е установено, че управлява автомобил в едногодишния срок на вече наложено му административно наказание за същото нарушение. Пробите отчели положителен резултат за употреба на канабис и амфетамин, както и за алкохол - 1,4 промила.

М.И. се възползвал от възможностите, които му дава законът, и признал фактите от обвинителния акт. Делото е протекло по съкратеното съдебно следствие, с редуциране на една трета от наложената присъда. Така той получил условна присъда от 1 г. и 2 м., с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 700 лева. Наказанието е общо за трите обвинения, които са му били предявени. Определението на Районния съд в Котел е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право