Условна присъда за шофьор на камион, убил пешеходец

Двама пешеходци загинаха в този участък на главния път за борени дни

Година и 4 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок е присъдата на 52-годишен водач от Велико Търново, който блъснал с камиона си 36-годишен пешеходец, който вървял по главния път София-Варна в района на село Пробуда. Трагедията стана в началото на октомври миналата година.

Влекач „Рено Магнум”, движещ се в посока Варна, застигнал мъжа, който се прибирал пешком към селото си Макариополско. Инцидентът е станал към 5 часа сутринта. Водачът направил всичко възможно да помогне на ударения човек, който е откаран в болницата в Търговище с фрактура на черепа, таза и левия крак. Тежките травми обаче са довели до смъртта му.

Разследването установило, че шофьорът се е движел в населено място с превишена скорост. Освен условната присъда, той е наказан с лишаване от правоуправление за срок от 1 година. Трябва да плати 800 лв. на полицията за експертизи и 1000 лв. разноски на частен обвинител.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Само пет дни преди трагедията тогава, на същия път, в рамките на самото село Пробуда, през което преминава главният път, беше убит друг пешеходец. Той бил насметен по вечерно време, докато пресичал да отиде при съседи в отсрещната махала. Според съселяните му бил ударен на пешеходната пътека.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право