Условна присъда за 22-годишен шофьор, убил приятелката си на кръстовище в Пловдив

Пловдивският апелативен съд потвърди условната присъда, постановена от окръжните магистрати за 22-годишния шофьор Михаил Михайлов, който причини смъртта на 19-годишната си приятелка Илиана Механджийска на 12 юни 2015 г. при зверска катастрофа на кръстовището на булевардите "Източен" и "Княгиня Мария Луиза". Две години и 8 месеца затвор условно с 5 години изпитателен срок е наказанието, постановено от Окръжния съд и потвърдено от втората инстанция.

Апелативният съд в Пловдив постанови също Михаил Михайлов да бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 5 години. Решението подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС (Върховния касационен съд) в 15-дневен срок.

22-годишният шофьор бе признат за виновен за непредумишлено причиняване на смърт вследствие на преминаване на червен светофар на кръстовище и движение с 94 км/час при разрешена в града максимална скорост от 50 км/час. Младият водач разчитал, че именно чрез високата скорост ще избегне възможен инцидент, но неговият "Сеат Толедо" бил ударен от завиващ наляво автомобил "Рено Еспейс". От сблъсъка сеатът се завъртял и ударил в електрическия стълб на тротоара, като купето буквално се увило около стълба.

На място пристигнали аварийни екипи, които успели да отворят предната лява врата и извадят водача и пътничката. 19-годишната Илиана Механджийска била откарана в Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив, където въпреки направената й спешна операция починала от остра кръвозагуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право