Условна присъда и взета книжка за пиян украински тираджия

Снимка: Архив

Шофьорът с 3,12 промила остана в ареста до делото

Украински тираджия , шофирал с 3,12 промила алкохол след бутилка уиски, получи условна присъда, лишаване от правоуправление и глоба от 450 лв. Това стана ясно от съобщение на Апелативна прокуратура във Варна след сключено споразумение между 40-годишния украински шофьор и Районна прокуратура в Разград. Както „Труд” съобщи, опасно пияният чужденец е бил свален от полицаи на 27 март от камиона му на пътя Русе-Варна, на разградска територия.

Тежкото превозно средство с ремарке криволичело по пътя и навлязло в насрещната лента, където на косъм се разминало без инцидент.

При проверката на място било установено, че шофьорът е видимо пиян. Дрегерът отчел 3,12 промила, а в кабината имало празна бутилка от уиски. Веднага са му били взети документите за шофиране.

Рисковият международен шофьор остана в ареста до делото в четвъртък. Присъдата, която е получил след признаване на вината и сключване на споразумение, е 1 година и 9 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок. Лишен е от право да управлява превозно средство за срок от 3 години. Наложена му е и глоба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право