Условни присъди за въоръжен грабеж и неуспял опит

На записите ясно се вижда как единия плаши с пистолет, а мнимият клиент прибира оборота. Снимка МВР

Двама обриджии, които нападнаха денонощен магазин в Шумен и заплашиха продавачка с пистолет, признаха вина и сключиха споразумение с прокуратурата за условни наказания. Районният съд в Шумен е одобрил за М.М./22 г./ и Ж.Г./23г./ по 3 г. затвор с 5-годишен изпитателен срок. Двамата са от Варна и са възстановили 1 286 лв. оборот на магазина и лични средства на продавачката.

Както "Труд" писа, двамата нападнаха магазина на 27 март като разиграха "театър" на клиент и грабител. Първо влязъл М.М., за да си купи пелети и чипс. След него с пистолет и заплахи нахлул приятелят му, отмъкнали 1116 лв. от касата и портфейла на продавачката със 150 лв. Полицията разпространи видео от дръзкия обир. Камера на близка къща помогна за разплитане на инцидента, след като се установи, че е записала регистрационния номер на автомобила им.

На 2 май обирджиите бяха открити и признаха за друг опит да ограбят същия магазин на пл."Гривица" през ноември м.г., когато имали съучастник приятелят им В.К./22 г./.

Тогава заплашили с нож продавачката, но тя натиснала паник бутона към охранителната фирма и тримата избягали. През декември Ж.Г. закупил газов пистолет и с него реализирали успешния грабеж. Сега оръжието се отнема в полза на държавата.

Условните присъди са за въоръжения грабеж и за неуспелия опит за обир. Третият съучастник също е сключил споразумение и наказанието му е 1,5 г. затвор с 3 г. изпитателен срок. Решенията на районния съд в Шумен са окончателни и двамата успяли обирджии дължат по 827 лв. разноски, направени от разследващите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право