Условни присъди за младежи, крещели и обиждали полицаи пред управлението им

Снимка: Архив

Хулиганството, с шумна музика и обиди, като „боклуци”, станало в 3 часа през нощта

Двама на 18-19-годишна възраст, крещели пред полицията в Омуртаг към униформените, че са „боклуци”, използвали откровено цинични обиди и пускали силна музика в 3 часа през нощта. Грубото нарушаване на обществения ред, което така и не станало ясно от какво е провокирано, освен евентуално от алкохол, е станало през ноември миналата година.

Към днешна дата, след сключено споразумение, младежите вече са с условни присъди от по 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

До споразумението с прокуратурата в Омуртаг се стигнало, след като единият бил доведен директно от летището след кацането му от Франция, където побързал да изчезне, разбирайки, че нелепата „закачка” няма да му се размине.

И двамата „юнаци”, преди да спретнат шоуто пред полицията в Омуртаг, били зад граница. Там явно са придобили самочувствие. Отишли посред нощ пред Районното управление, извадили преносима колонка и надули музиката. Дежурният на входа им направил забележка да спрат шума и да си ходят, но вместо това те започнали да крещят и да го обиждат. Пристигнали и полицаи от нощния патрул, които също пробвали с добро да пратят хлапетата у дома, но тогава те съвсем изгубили контрол над поведението си. Това наложило да ги арестуват и да им се повдигнат обвинения за хулиганство.

Преди този случай нито един от двамата не бил съден, въпреки че едното момче било известно с агресивно поведение. Пребиваването зад граница, докарването на някакви суми в евро, които преди били мираж за ромчетата, често водели до изкривявания в поведението и неприсъщи демонстрации от младежи, които преди били кротки, коментираха местни хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право