Условни присъди и глоби за пътни нарушители, пробвали да подкупят катаджии от Исперих

Трима шофьори, пътни нарушители, опитали да подкупят автоконтрольори от Районното управление на полицията в Исперих, получиха условни присъди и глоби. Присъдите са на Окръжния съд в Разград срещу нарушители, изловени в края на август и началото на септември.

Водачът И.А., който пробвал да даде 50 лв. в село Владимировци , е осъден на 1 година условно с 3 години изпитателен срок. Глобата му е 300 лв.

К.Н. пък, който пребивавал в Белгия, бил хванат в пътно нарушение в град Исперих и решил да подхвърли 50 евро на проверяващите, за да не му пишат акт. В резултат е попаднал в ареста, а после и в съда. След направени признания и намаляване на предвиденото наказание с 1/3 е получил условна присъда от 8 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Трябва да плати и глоба от 100 лв.

Пак след намаляване на полагащото се наказание е осъден и Г.И., който пък е засечен в нарушение в Самуил, при което пробвал да даде 50 лв. Неговата присъда е 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба от 100 лв.

Парите, които шофьорите опитали да дадат на служителите на полицията в Исперих, са конфискувани в полза на държавата. Наложените им наказания пък подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право