Условно за любезен грабител, свалял пръстени

Снимка: Архив

Обирджия, който заприказва 93-годишна шуменка на автобусна спирка, а после смъкна венчалната й халка и два пръстена от ръцете, беше наказан условно и излезе на свобода. Расим Ю./27г./ сключил споразумение с прокуратурата, а Районен съд в Шумен одобрява наказание от 3 г. затвор с 5-годишен изпитателен срок. Трите златни пръстена на пенсионерката са били върнати от полицията.

Жената Жечка К., бивша театрална разпоредителка, бе нападната от любезния грабител в края на септември, докато стояла на автобусна спирка късно вечерта. Той седнал и я заприказвал за трудното си битие и безработицата в държавата, дори й поискал пари. Шуменката отказала и като си тръгнала към дома до спортна зала "Младост" била нападната от пресния познат, който насила смъкнал бижутата й. Те били на обща стойност 530 лв.

За дни полицаи открили извършителя и го арестували, а пръстените намерили в две заложни къщи. Наложена му била мярка парична гаранция 1 000 лв. от Окръжен съд в Шумен на 9 октомври, но неуспял да я плати. След произнасяне на условната присъда е пуснат на свобода от съдебната зала. Дължи 144 лв. деловодни разноски и определението е окончателно.

Потърпевшата е изпратила благодарствено писмо до ОДМВР-Шумен за добре свършената работа от страна на разследващите полицаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право