Успокоиха пловдивчани, че националната програма за саниране не е спряна

"Националната програма за саниране към днешна дата не е спряна. Не се поддавайте на слухове", с тези думи кметът на пловдивския район "Централен" Георги Стаменов успокои стотина свои съграждани по време на среща в Дома на културата.

В над 100 сгради в район "Централен" вече са създадени сдружения на етажната собственост за кандидатстване по Програмата за саниране на жилищата. Голяма част от документите вече са окомплектовани. След преглед за изрядност на документацията ще бъдат обявени процедури за избор на фирми за обследване. То ще покаже от какви мерки за енергийна ефективност се нуждае сградата. "Процедурите отнемат около година. Надявам се през 2018 г., ако програмата не се спре, да започне санирането, а до 2019 година да сте горди собственици на обновени домове", заяви райкметът Георги Стаменов и пое ангажимент след това да бъде модернизирана инфраструктурата около сградите.

Той и зам.-кметът на "Централен" Тошо Пашов, който е строителен инженер, отговориха компетентно и обстойно на многобройните въпроси от гражданите.

Депутатът в 3 парламента и кандидат от ПП ГЕРБ за 44-ото Народно събрание Димитър Лазаров бе категоричен, че продължаването на Националната програма за саниране е сред основните приоритети на партията.

В отговор на въпроси на граждани той отново разсея лъжите, които умишлено се пускат в публичното пространство. "Освен че обновява българските домове, санирането открива нови работни места. А дали Националната програма за саниране ще продължи, зависи от резултата на изборите на 26 март", каза още Димитър Лазаров.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика