Установиха двама рекордьори по превишена скорост в Сливен

Снимка: Архив

Две рекордни нарушения на скоростта в рамките на населеното място са установени при пътните проверки от 30 март до 6 април в Сливен, съобщиха от ОД на МВР. Първото е извършено на бул. "Банско шосе", където е сформиран контролно-пропускателен пункт. Водач на лек автомобил, след като преминал през пункта, рязко натиснал педала на газта и отпрашил към центъра на Сливен със скорост от 175 км/час при ограничение до 70 км. Нарушението е било заснето от камера в участъка. Друг шофьор профучал с колата си по бул "Стефан Стамболов", от двете страни на който са разположени големите жилищни комплекси. Той е бил заловен от полицията час по-късно. Връчен му е акт. Глобата, предвидена в закона, е от 750 лева. Ще бъде лишен от свидетелство за управление за срок от 3 месеца.

По време на проверките, извършени в посочения период, са установени 486 случая на превишена скорост.

От ОД на МВР напомниха, че водачите могат да проверят за наложени глоби по Закона за движение по пътищата на електронната страницата на Главна дирекция „Национална полиция”- Административни услуги – Пътна полиция https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index

Контролът по пропускателните пунктове на входно-изходните артерии в Сливен остава завишен, съобщиха още от полицията. В първите дни, след като пунктовете бяха въведени, през тях са преминавали средно по 12 500 автомобила за денонощие. Наскоро бе направена промяна в местоположението на пунктовете, в резултат на което през тях преминават средно около 4 500 автомобила. Четири на сто от колите са били върнати, тъй като пътуващите не са представили необходимите документи и не са посочили основателна причина за напускане на града. Всички изисквания на пропускателния режим остават непроменени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България