Утре става още по-студено

През нощта от запад ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планинските райони - от сняг.  Утре през деня времето ще бъде облачно. Това съобщи пред „Фокус“ Мартина Цветанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология БАН. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна - в Западна България ще са предимно от сняг, а в останалата част от страната - все още от дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 4 и 5°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 4°.

Над планините облачността ще бъде значителна и ще вали сняг. Ще духа силен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

В петък с усилване на вятъра от североизток, ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка. В крайните югозападни и югоизточни райони преваляванията ще са все още от дъжд, но до обяд в петък и там ще преминават в сняг. Я Североизточна България ще има условия за виелици и навявания.

Температурите в страната ще се понижават и снежната покривка ще се задържа. Виелици и навявания ще има и по високопланинските проходи. През почивните дни ще бъде много студено.

През нощта срещу събота и в събота валежите ще спират, а и облачността временно ще се разкъса, но над Източна България ще се задържи облачно и все още на отделни места е възможно да превалява сняг. Ще духа умерен северозападен, в източните райони все още силен северен вятър.

В неделя и на изток вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Облачността ще бъде по-често значителна, само на отделни места са възможни слаби превалявания от сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето