Утре ще бъде ветровито

Утре максималните температури ще са между 6 и 11°. Това съобщиха от НИМХ към БАН пред "Фокус". Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца. През нощта облачността ще е променлива, често значителна. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2°, по-ниски в котловините от Западна България. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Утре ще е ветровито с умерен, в Северна България и силен западен вятър. Облачността ще е променлива, на места намаляваща до слънчево. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 6 и 11°.

По Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максималните температури ще са 7° - 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще духа бурен, по високите и открити части и ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, но само по най-високите върхове ще превали слабо. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

В събота западният вятър ще отслабне – в Дунавската равнина и по Черноморието до умерен и с него отново ще започне понижение на температурите. Ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня облачността ще се увеличи. Привечер и през нощта срещу неделя на отделни места в страната ще превали слаб сняг. В неделя облачността ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне още. Новата седмица ще започне със предимно слънчево, но студено време. В планините ще е много ветровито.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето