Утре ще бъде предимно слънчево, максималните температури ще са между 4 и 9 градуса

Утре ще преобладава слънчево време. От северозапад облачността, главно средна и висока, постепенно ще се увеличава, като до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Максималните температури ще са между 4° и 9°.

През нощта срещу сряда на места по планинските райони на Западна България ще прехвърчи сняг. Това съобщават от НИМХ към БАН за "Фокус". Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево. След пладне облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 3° и 5°.

Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен западен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 6°. В сряда облачността ще е променлива, вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. В четвъртък и петък с умерен и силен вятър, отначало от северозапад, впоследствие и от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, в Южна България през нощта срещу петък и в петък значителни. Температурите ще се понижат чувствително.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето