Утре ще бъде предимно слънчево, максималните температури ще са между 9 и 14 градуса

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 2 и 3°. Това съобщават от НИМХ към БАН за "Фокус". Утре ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, в Дунавската равнина – до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 11 и 14°. Температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по високо от средното за месеца.

През почивните дни ще остане сравнително топло, без валежи, с разкъсана облачност, на места - и до слънчево. На места в Южна България сутрин са възможни мъгли. В събота и в Дунавската равнина вятърът ще отслабне до умерен, а в неделя ще се ориентира от запад-югозапад. В понеделник вятърът от северозапад отново ще се усили и ще започне да нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижават. Ще има повече облачност, но вероятността за валежи е малка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето