Утре ще бъде слънчево и топло с максимални температури между 18 и 23градуса

През нощта ще бъде ясно, а утре отново слънчево, около и след обяд топло. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минимални температури, в повечето места, между 0° и 5°, максимални между 18° и 23°, по-ниски отново по Черноморието между 11° и 13°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месец март и през деня ще се задържи почти без промяна. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде слънчево със слаб изток-югоизточен вятър, който ще е причина за ниските дневни температури – между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Слънчево ще бъде времето и в планините. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 - около 6°.

В понеделник, през по-голямата част от деня, ще се задържи предимно слънчево, но привечер от югозапад ще се заоблачава. През нощта срещу вторник на места в страната ще превали дъжд. Във вторник над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, в следобедните часове на места интензивни и с гръмотевици. Ще започне захлаждане; дневните температури ще са предимно между 14° и 19°. В сряда преди обяд, след временно спиране на преваляванията, след обяд на места отново ще превали и прегърми. Вятърът ще е все още от изток-югоизток, слаб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето