Утре ще бъде слънчево, максималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за януари. През следващото денонощие от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудее. През нощта все още на отделни места в източните райони ще превалява предимно слаб сняг, но до сутринта и там валежите ще спрат. Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над Западна България ще се изясни. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, по-високи по Черноморието.

Утре над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°. Това съобщават от НИМХ към БАН за "Фокус".

Над Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна, но без валежи. След обяд облачността временно ще намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода – 3-4°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността по-значителни над Родопите и Странджа, но без съществени валежи. Ще духа до умерен в ниските части северозападен, а по билата югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

През нощта срещу понеделник бързо ще се заоблачи и от юг ще завали. В началото на следващата седмица времето ще бъде облачно, с валежи от сняг, в крайните югоизточни райони и по Черноморието - от дъжд. Повече по количество ще са валежите в източната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде до умерен, в Източна България временно силен и там отново ще има условия за навявания. Минималните температури ще са предимно между минус 8° и минус 3°, а максималните - между минус 5° и 0°. В сряда в Западна България валежите ще спрат, а в Източна все още ще превалява сняг, но на по-малко места и по-слабо. Вятърът ще отслабне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето