Утре ще е слънчево, температурите ще се повишат

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо, само над източните райони ще има разкъсана ниска облачност. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 4° и 1°. Утре ще е слънчево.

Със слаб, предимно западен вятър, температурите ще се повишат и максималните ще са от 13° до 18°.

По Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, но тя бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб, до умерен, северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 13° до 16°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

И в сряда ще бъде слънчево. Очаква се почти тихо време. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а дневните температури в много райони отново ще достигнат и надхвърлят 20°. В четвъртък ще се повишат и минималните температури. Ще се заоблачи.

Ще се появи северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от североизток и с него ще започне да прониква по-хладен въздух. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. В петък североизточният вятър временно ще се усили и дневните температури ще се понижат, но облачността ще се разкъсва и намалява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България